» Magas fehérjetartalmú édességek
Már írtam egy cikket arról, hogy mi a fehérjepor, illetve mi a véleményem vele kapcsolatban,
ha esetleg elmulasztottad, akkor itt elolvashatod: Mi a fehérjepor?

Ha ez megvolt, akkor át is térnék a mai témára: A fehérjepor alternatív felhasználási módjai.
Bizony, mert nem csak turmixot lehet vele készíteni. Sütésre, főzésre egyaránt alkalmas a
drága. Ráadásul sok esetben így jobban laktató lesz, mint egy shake formájában.

Én főleg desszertekhez szoktam használni az édes íze miatt, de sós dolgokat is lehet
alkotni. Kedvenceim között van pl. a sajttorta, palacsinta, fagyi magasabb fehérjetartalommal.

Hadd mutassak be három receptet.

Joghurtos citromtorta

40ml tej
90ml görög joghurt
30g fehérjepor (vanília vagy kókusz)
2 tojás fehérje
80g zabliszt
1/2 kávéskanál sütőpor
1 nagy citrom (héj lereszelve+lé kifacsarva)

Tápérték (az egész): 575kcal, 55g fehérje, 15g zsír, 55g szénhidrát

A száraz összetevőket és a nedveseket külön tálban keverd el, majd a két tálat egyesítsd, utoljára hozzátéve a sütőport, és meg egyszer jól elkeverve. Lehet kézzel is, botmixerrel még jobb. Habosabb süteményért verd fel előre a tojásfehérjét.

175fokra előmelegített sütőben 20-25perc alatt elkészül, amikor barna a teteje akkor remek. Ajánlok hosszúkás, laposabb tepsit hozzá, sütőpapírral.

A képen makadámdióval és mojito fagyival látható.



Túrós fagyi
 
500g krémtúró
90g fehérjepor (vanília/kókusz/citrom)
1 citrom leve+lereszelt héja
1dl tej
 
Törd össze villával a túrót Keverd össze egy pohárban a
100ml tejet a fehérjeporral. Add hozzá a túróhoz, keverd el jól,
majd reszeld bele a citrom héját, add hozzá a levét és és keverd
el még egyszer alaposan.
 
30-60percre tedd a fagyasztóba és kész :)
Eperrel, mézzel, juharsziruppal nagyon jó.

2 gömb 125kcal (mint a rendes fagyi) de 15g fehérje, 5g szénhidrát és 5g zsír
(függ a túró zsírosságától nagyban)



Banános fehérjehab

1 egész fagyasztott banán
45g fehérjepor
3 ek tej
1/2 tk fahéj

A fagyos banánt egy zacskóban kloffolóval verd pépesre.
Egy nagyobb tálban a fehérjeport keverd el a kevés folyadékkal
(tej) majd tedd hozzá a banánt, kézi mixerrel dolgozd egybe, hogy
pürét képezzen, ami nem túl nedves.
Cseréd ki a mixer fejét habverőre és 3-5percig folyamatosan, nagy
fokozaton verd fel a pürét, amíg habos állagú nem lesz.

Kazeinnel habosabb lehet, de tejsavó fehérjével is működik..

Az egész 250kcal, 35g fehérje, 5g zsír,  16g szénhidrát



Ne féjetek kísérletezni,  ha van bármi ötletetek fehérjeporral osszátok meg
velünk.

Jó étvágyat,

Dávid

Blogarchívum
2015 (1)
2014 (4)
2013 (10)
2012 (15)
2011 (29)

Follow EletFormalo on Twitter