» Blog » Újévi fogadalmak
Újévi fogadalmak

2014-01-01 08:00:00

...És hogy én miért nem szeretem őket. Elmesélem a cikkben, mi a fő gondom az újévkor tett fogadalmakkal és hogyan lehet ezt orvosolni. Mert a szó elszáll, és vele együtt a szándék is idővel enélkül...

Először is BOLDOG ÚJ ÉVET szeretnék kívánni minden kedves olvasómnak!

Kívánom, hogy király edzésekben, sok sikerben és felfedezésekben gazdag legyen
számodra 2014!

Nem soká láthatjátok, hogy én mennyit fejlődtem egy év alatt.A fodagalmak csak üres szavak, ha nem konkrétak és eltökéltek.

Meddig fog tartani a hatás? 1-2hét, esetleg pár hónap? Nem szeretném, hogy így legyen.

Nagyon kevés embernek sikerül betartania vagy valóra váltania a fogadalmait, pedig ezen
könnyen lehet segíteni.


Hogyan?

Célként kell rá tekinteni, kidolgozni egy tervet és határidőt jelölni ki az eléréshez. Talán ez a legfontosabb.

Ennyi. Ha még megosztod olyanokkal a céljaidat, akik tényleg segítenek neked, bíztatnak,
akkor tovább nőhet a sikerre az esélyed.

További apró, ám lényeges dolgok:

Élvezd, amit csinálsz

Mi értelme az életnek, ha nem éled? Bármibe is fogsz bele, találd meg benne, amit szeretsz. Ha például szeretnéd jobbá tenni az étkezési szokásaidat, akkor megtanulhatsz főzni. Ez egy remek lehetőség másoknak örömet okozni, vagy több időt tölteni a pároddal. Hosszútávra tervezz és meglátod, sikeres leszel! Nem azt állítom, hogy soha semmilyen áldozatot nem kell hoznod, de amit csinálsz, az mondhasd sajátodnak és találd meg benne az örömöt.Reális célt válassz

Az, hogy "A következő 3 hétben nem eszek semmit, mert fogyni akarok" nem biztos, hogy reális célkitűzés. Viszont egy olyan kis dolog, mint mondjuk egy 24 órás evésszünet már inkább. De akármit is tűzöl ki célként, legyen a realitás keretein belül. Vagy csak egy picit kintebb. Amikor pedig elérted a célt, jutalmazd meg magad, megérdemled (lehetőleg ne étellel)!

Kezdj új dolgokba

Vagy szegd meg a szabályokat. Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak gépekkel lehet edzeni, próbálj ki egy hónapig csak saját súllyal dolgozni. Sokszor a motiváció visszaszerzéséhez valami egészen más segít hozzá. Ne félj az újtól, csak jobban megismerheted magad általa.

Személyes példa, hogy minden tanítványomnak és magamnak is számon tartom táblázatban az elvégzett ismétlések, szettek számát, a súlyt, pihenőidőt. De néha kell pár edzés, esetleg pár hét, amikor csak úgy edzés közben tervezed meg a továbbiakat és a szívedre hallgatsz. Azt vettem észre sok mindenkinek jót tesz. Másoknak pedig pont fordítva, itt az ideje elkezdeni számon tartani, hogy mit csinálsz valójában.Ne várj Január 1-ig

Jó, ezzel elkéstem egy kicsit, tudom. De ha valami igazán fontos számodra, akkor nincs szükség egy dátumra, ami majd "mindennek a kezdete". Tehetsz érte bármikor, és ez a titok kulcsa. Ha nem teszel érte és csak a kifogásokat keresed, úgy nehéz.

Sajnos rengeteg ember úgy tekint az egészségére, mint a számlák befizetésére.

Vagy a takarításra.

Nem akarod megcsinálni, de tudod, hogy meg kell. Előbb-utóbb.

Ha felmászol egy hegyre, akkor folyamatosan számolni fogod, hogy hány lépést,
métert tettél már meg? Remélem nem.

Ez a hozzáállás szinte biztos kudarchoz vezet. Az utat élvezni kell, és bármilyen kicsi is a
lépés, amivel haladsz, előrébb jutottál! Szóval a lényeg, hogy ami fontos neked, azért tégy, és mindig egy kicsit jobban lépj ki a komfortzónádból. Meglátod, nemcsak testileg, mentálisan is erősebb leszel.

Nagyon jó módszer leírni a céljainkat, határidővel együtt és pár naponta, hetente újra
rápillantani a listára, szemrevételezni, hogy mit értél már el és miért dolgozol.

Sok sikert ehhez az évhez is!


Vissza
Barna Tibor István

2014-01-01 12:24

Megigérem, hogy 2014-ben nem változom meg! Lehetőség szerint ugyanazt fogom csinálni, mint az elmúlt esztendőben!...hacsak, nem nyerek a lottón!...ha nyerek átmegyek "amerikai nagybácsiba"...és a rokonaimat megpróbálom kihúzni a szarból, ahová ez a mocskos, rabló állam taszította őket!!! Isten engem úgy segéljen!!!

 
 

Blogarchívum
2015 (1)
2014 (4)
2013 (10)
2012 (15)
2011 (29)

Follow EletFormalo on Twitter