» Blog » Mi töténik ha egy nő súlyt ragad?
Mi töténik ha egy nő súlyt ragad?

2014-07-12 09:30:00

Bizony nagyon "kellemetlen" mellékhatásai lehetnek hölgyeknél a súlyzós edzésnek, ezeket szeretném felsorolni és pár tippet fűzni a problémák elkerülése érdekében.

Az eredeti, inspirációt nyújtó cikk megtalálható a liftbigeatbig.com oldalon.

Mindenki tudja, hogy a súlyzós edzéstől a nők nagyok izmosak és kevésbé vonzóak lesznek. De kevesen tudják azt, hogy miért történik mindez. Összeszedtük a tíz legfontosabb érvet amellett, hogy
nőknek miért nem szabad SOHA súlyhoz nyúlniuk.1. Azt taláhatod, hoigy egyre kevesebbszer kérnek meg arra, hogy menj a konyhába és készíts egy szendvicset. Mit fogsz csinálni ezzel a rengeteg szabadidővel?

A kajakészítés nagyon fontos része a felkészülésnek de ha a párod is bevonod mindkettőtők alakja meg fogja köszönni a befektetett időt :)

2. Sok internetharcos férfi azt fogja mondani, hogy túl nagy vagy. El tudod viselni hogy kevesebb idegen fantáziáljon rólad?

Csak az számít, hogy TE mit gondolsz. Ne hagyd hogy bárki beleszóljon a fizikumodba. A te tested, azt csinálsz vele, amit akarsz!

Ismét megjegyzem, egy átlagos nőnek a férfiakhoz képest 5-10x kevesebb tesztoszteron termelődik a szervezetében, ami igencsak megnehezíti az izomépítést. Illetve ha annyira könnyű lenne "túl nagynak" lenni akkor minden srác 100kg+ lenne kockás hassal pár év edzés után. De nem így van.

3. Nem minden nadrágod fog rád jönni mert annyira megnőttél. Képzeld csak el a horrort hogy végre egy nadrágot teljesen kitöltesz!

Bizony sajnos ez egy reális dolog, de inkább kelljen egy számmal nagyobb, combban és fenéknél feszülős farmer, minthogy lógjon rajtad és ne legyen, ami kitöltse!

4. A gyerekeid azt fogják látni hogy egy nő akár több is lehet egy törékeny tárgynál ami a férfi kiszolgálására használatos. A status quo megkérdőjelezése nem okos dolog.

Természetesen ez így van jól. Egy nőnek is segítség nélkül el kell tudnia vinni egy 20kg-s kutyakaját vagy két zsugor ásványvizet. Ép testben ép lélek. A nők alsóteste egyébként felülethez viszonyítva erősebb mint a férfiaké :)5. Sokkal több finom ételt ehetsz és még se fogsz meghízni. Undorító! Inkább nyújtsd ide a tofut és a zsírmentes tejet!

A francba, szépen lassan egyre többet kell enned és nem győznek majd csodálkozni a barátnőid hogy mennyit eszel és mégsem hízol. Minél több izom van rajtad, annál hatékonyabb az anyagcseréd, jobb az inzulin-szenzitivitásod és edzés után amit megeszel segít a szövetek újraépülésében.

6. Az edzőteremben el fognak kerülni a férfiak, akiknél többet emelsz. Hogyan tudnál helyesen csinálni mindent az ő folyamatos tanácsadásuk nélkül?

A legtöbb srác alig tud 100kg-val egy nyolcast guggolni. Én tegnap segítettem egy hölgynek 110kg-val 9 ismétlést végezni. Szerinted jól néz ki? Eléggé :)

7. Ki fogsz tudni nyitni egy befőttesüveget kés vagy férfi segítsége nélkül is. Nő nem rendelkezhet ilyen hatalmas nyers erővel.

8. A csontjaid erősek és vastagok lesznek egész életed során. Tényleg megfosztanád a sebészeket a csonritkulás-kezelésből való bevételüktől?

Bizony, az edzés remek csontsűrűség-növelő, az osteoporosis kockázatát nagy mértékben csökkenti. Ha idősebb korodra gondolsz egy-egy esés miatti törés vagy ízületi fájdalmak nélkül sokkal szebb lehet az életed.

9. A nehéz súlyzós edzés túl élvezetes és változatos. Sokkal hasznosabban tennéd ha a futópadon sétálnál és közben néznéd a tévét.

Hallottad már valakitől hogy: "Úristen, annyira jó volt ez a 10km futás, alig várom, hogy újra megcsinálhassam, olyan izgalmas volt!"? Ellenben én már többször tanúja voltam lányok rekordjainak (pl. saját súly vagy több felemelése először, első fekvőtámasz, húzódzkodás) és hihetetlen adrenalin-löketet ad, a folytatásra inspirálva.

10. Eltávolodsz a barátaidtól, akik minden héten bulizni járnak. Ők pedig olyan barátok akiket semmiképp nem szabad elveszítened.

Te döntesz: minden héten bulizás, berúgás és fáradt, lapos test vagy okos, alkalmankénti lányos-estek mérsékelt alkoholfogyasztással és egy feszes, erős test.

Az erős nők dögösek ;)

Hölgyek, mit gondoltok?

Vissza

A bejegyzéshez nem irtak még megjegyzést!
 

Blogarchívum
2015 (1)
2014 (4)
2013 (10)
2012 (15)
2011 (29)

Follow EletFormalo on Twitter