» Blog » Hétfői halogatás
Hétfői halogatás

2011-10-17 18:00:00

Áh, majd hétfőn! Hányszor mondtad már ezt magadnak? Hányszor akartál már belekezdeni valamibe, mígnem addig halogattad, hogy teljesen elment a kedved tőle...

Minden kezdet nehéz. Senki nem mondta, hogy gyerekjáték, ha el szeretnél érni valami komolyat. Ki kell lépni a megszokott dolgokból, olyat is tenni, ami nem kényelmes. Amiért megéri küzdeni, az sosem könnyű. Ha szeretnél nagyobb, erősebb, formásabb, csinosabb, jobb kedvű, boldogabb, segítőkészebb lenni, akkor azért tenni kell (kivéve, ha fizikális céljaidban mondjuk segít a plasztikai sebész, bár arra is valahogyan komoly pénzt kell keríteni :) Ha pedig hatalmadban áll változtatni, akkor miért ne tennéd? Igenis áldozatokat kell hozni, hogy elérd a céljaidat. A rossz szokásokat jókra kell cserélni.A (legtöbb) változás egy folyamat, aminek vannak szakaszai, és az így van jól. Nem lehet mindent egyszerre. A drasztikus megoldások általában túl sok stresszel járnak. Ráadásul nem számitanak hosszútávú kiútnak. Akkor ki is jár jól? (Igen, az a rafinált ember, aki kitalálta az egészet és már megint átvert TÉGED). Nem kell mindent elhinni. Rendkivül fontos mindenhez kritikus szemmel hozzáállni, illetve az is, hogy a saját tested-saját felelősséged. Lehet, hogy időbe telik kitapasztalni hogy mi az ami működik NEKED, de megéri. Egyértelmű. Ha már meg van a tudás, azt senki nem veheti el tőled. Csak hasznositanod kell.

Ha elhatároztad magadat, akkor tedd, amit tenned kell. Tedd, vagy ne tedd, de ne "próbáld". Azzal nem mész semmire. Van egy célod? Tervezd el, hogy miként fogsz eljutni oda. Kösd határidőhöz. Gondolkozz visszafelé (képzeld el, hogy mennyi minden jobb lesz, ha véghezviszed). Oszd fel kisebb részekre, nem kell nekifogni egyszerre 10szokás megváltoztatásához. Sokkal hasznosabb pici lépésekben haladni, hogy érj is valahova, de ne rohanj és ne égj ki idő előtt. És persze: jutalmazd meg magad (mennyire jó élvezni egy wellness-hétvégét úgy, hogy elértél egy csomó dolgot és elégedetten hátradőlhetsz, megpihenni egy kicsit és új terveket szőni egy fürdő kellemes környezetében :)

Szóval: nincs több 'majd hétfőn', nincs több holnap, amin tudsz, változtass MA! (de legalább tervezd el, hogy fogod véghez vinni).

Soha, de soha ne add fel, én hiszek benned. Neked is jó lenne magadban.

Vissza

A bejegyzéshez nem irtak még megjegyzést!
 

Blogarchívum
2015 (1)
2014 (4)
2013 (10)
2012 (15)
2011 (29)

Follow EletFormalo on Twitter