» Blog » Csokipuding, kicsit másképp
Csokipuding, kicsit másképp

2011-10-31 18:00:00

Biztosan sokan szeretik a csokipudingot. Nos, ez a recept egy kicsit más verzió, csak természetes összetevőkből, remélem sokunknak ízleni fog. Én jobban szeretem, mint a sima boltit, az biztos.

Szeretnék bemutatni egy desszert receptet. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy minden csak nézőpont kérdése. Én ezt a katyvaszt jobban szeretem például sokkal, mint a hagyományos instant csokipudingot és tudom is, hogy több hasznos tápanyagra teszek szert a fogyasztásával.  Tehát tökéletesen igazolja azt, hogy nagyon finom is lehet az, ami természetes(ebb) illetve kevesebb energiával rendelkezik. És itt a kevesebb energián van a hangsúly. Miért ennél meg olyat, ami nem ízlik?

Összetevők

1 érett avokádó (akkor jó, ha már tapintásra is puha a felszíne, esetleg enyhén kezd feketedni)

3 evőkanál magvaj (dióvaj, mogyoróvaj, kesudióvaj- készítésükről egy következő cikkben)

1dl kókusz/mandulatej/tej (ez is nagyon egyszerűen készíthető is akár)

2 evőkanál kakaó

½ kiskanál vanília

1kanál méz/stevia/nádcukor

Egy csipetnyi só

Opcionális: 1kanál csokis fehérjepor (mert a fehérje fontos!)



Tápérték: ~800kcal az egész (makronutriensek aránya a felhasznált alapanyagok szerint változik) / ~900kcal fehérjeporral együtt (+20g fehérje)


Elkészítés

Tedd az avokádót és a választott magból készült vajat egy tálba és villával pépesítsd össze, míg sima nem lesz. Majd add hozzá a többi alapanyagot és kevergesd, míg el nem érsz egy krémes állagot.

Ha mindent jól csináltál, pudinghoz hasonló élményben lesz részed. Csakhogy ebben rengeteg fontos zsírsav, vitamonok és fehérje található az általános fajtához viszonyítva. Nagyon jól lehet kis adaggal is az édes utáni vágyat csillapítani vele bármikor.

Ha esetleg túl tömör lenne, még egy kis folyadék hozzáadható, aki pedig kísérletező kedvű, tehet bele egyéb magokat egészben is, vagy egy kis fahéjat. Nem ajánlom hűtőbe tenni, mert kicsit megkeményedik a teteje. Inkább spázjba, vagy hideg, száraz helyre.

1-2napot bír ki az állag romlása nélkül.

Sok sikert az elkészítéshez, várom a visszajelzéseket yes

Vissza

A bejegyzéshez nem irtak még megjegyzést!




 

Blogarchívum
2015 (1)
2014 (4)
2013 (10)
2012 (15)
2011 (29)

Follow EletFormalo on Twitter