» Blog » A nagy átverés
A nagy átverés

2013-06-11 18:00:00

Igen, újabb átverés terjed az interneten, ebben az esetben a "Zöld Kávé csodálatos erejéről" beszélnek. Lerántom a leplet a reklámról, hogy honnan szedik a "sikersztorikat" illetve pár tipp is szerepel, hogy miként védhetsz ki egy ilyen támadást.

Szóval, itt van egy oldal a jó pár közül, akik reklámozzák a "Zöld Kávét":

Egyszerű Gyors Receptek

(ha néha feltesznek receptet, az nem rossz, de ezek a képek, botrány... szerintem minden
nap beírják Google-be, hogy success story és benyomnak egy képet majdnem ugyan azzal a szöveggel...szánalmas)

Mint kiderült a cikk teszteléséből, érdemes a belinkelt Facebook oldal (lásd fentebb) linkjére kattintani, mert amit én linkeltem be (lentebb) az lengyelül hozza ki. De nekem már sikerült franciát és oroszt is behozni. Tehát nem csak szegény magyar embereket verik át napi szinten. Ugyan azok a képek, csak más nevekkel. Még az orvos neve is ugyan az :)

*FIGYELEM! Most néztem újból az oldalt, lecserélték a nevet és a képet Varga Jánosra. Micsoda átlátszó hazugság....*

Akár hogy is, ha bejön magyarul, de nem a sok képpel teli oldal, a narancssárga "Nézd meg"/ "Rendeld meg a green coffee-t"gomba kattints-nyugi, nem fogsz semmit venni, csak láthatod, úgy van beállíva a képsorozat, mintha a termékkel érték volna el az eredményeket.

Itt van maga az oldal, az állítólagos orvossal:

Zöld Kávés átverés

Szóval, nézzünk pár képet: (ha nézitek az oldalt, és közben itt rákattintotok az eredetire, hogy ki is az illető valójában, akkor összehasonlíthatjátok. A "MORE PHOTOS" opcióval váltogathattok a képek között):1. kép (a Facebook-oldalról)
Honnan lopták (ez könnyű volt, mert ez az egyik tanárom versenye, ahová én is szoktam taníványyokkal nevezni): 
Catherine (kb. az oldal közepe)

2. kép (Magán a zöld kávés oldalon oldalt, felülről 2.)
"Bakos Dóra"

Honnan lopták: weightlossresources.co.uk (az összes következő kép innen van)
Valójában: Rebecca

3. kép (felülről harmadik)
"Zombori János"
Valójában: Graham 

4. kép (felülről negyedik)
"Török Mónika"
Valójában: LIz

5. kép (középen a második)
"Farkas Zsanett"
Valójában: Helen

6. kép (a piros figyelmeztetés mellett)
"Molnár Katalin"
Valójában: Allison

Szerintem ennyi elég is, ha valakit nagyon érdekel, a többit is elő tudom keríteni :)

Tehát. Természetesen ez is egy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen történet.
Az előző leleplező blog-ban már írtam arról, milyen fontos a kontakt egy eladóval,
telefonszám, e-mail, cégbejegyzése, hasonló. Itt már kicsit profibb az oldal, hiszen
egészen jó illúziót kelt a hitelességről. Jankovits András nevű pszichiátert akkor sem 
találok Budapesten. De ha van és övé az oldal, szégyellje magát amiért egy ilyen szeméthez
adja a nevét. Valószínűleg inkább csak kinéztek egy orvosi nevet, aki úgy sem fog ide sose
ellátogatni és kész.

Azt érdemes megjegyezni, hogy ha valami ellent mond a realitásnak, az sokszor nem is elérhető. Most komolyan. Edzés és bármilyen étkezésbeli módosítás nélkül fogyás? Csak beveszel egy tablettát és minden automatikus? Peeersze. Ha lenne ilyen szer, akkor mindenki csinos, szálkás lenne. De még ha működne is egy ideig, mi a garancia arra, hogy nem hízol vissza? Semmi olyan szokást nem sajátítasz el, ami megelőzné a jojó-effektust. Ne dobjátok ki a pénzetek baromságokra. 

Tudósok tesztelték? Igen? Akkor miért nincs belinkelve egy kutatás sem? Vagy kísérleti elrendezés, absztrakt, pontos adatok, eredmények, akármi? Mint már említettem, ezt félelem-marketingnek hívják. Azt ígérik meg neked, amire a legjobban vágysz. Elhitetik, hogy nem kell semmi mást tenned érte, csak kifizetni egy összeget. Hiszen a pénz minden megold. Tudjuk, hogy ez nem így van.AZ EREDMÉNYEKHEZ MUNKA KELL(a hosszan tartóakhoz mindenképp). Nem egy csoda tabletta. Még az amúgy hihetetlenül káros, ám "hatásos" anabolikus szteroidok szedése sem vezet edzés nélkül izomnövekedéshez (bár nagyban megkönnyíti a dolgot, ha az embert nem zavarják az olyan mellékhatások, mint impotencia, herezsugorodás, stb...). Aki szeretne izmos lenni, és van egy példaképe, aki természetes módon lett olyan, el kell fogadnia, hogy 5-10évbe simán beletelhet. Értitek a logikát?

Természetesen mindenki arra költi a pénzét, amire akarja de ne mondjátok, hogy én nem szóltam. Pénzvisszafizetési garancia? Hát hogyne.

Legyetek résen!

Vissza
lájza

2013-12-06 13:00

Fogynivágyók figyemébe:

Múlt hónapban töltöttem be az 58. évemet, soha sem voltam egy filigrán alkat, mindig "fogyókúráztam", úgy hogy a menopauza idején felszedett kb. 10 kilóval már elértem a 106 kg-os súlyt. Állítólag a  hirtelen hízás miatt keletkezett egy lipóma a szívem mellett, amit  egy rutin tüdőszűrésen vettek észre. A pulmonológus erősen ajánlotta, hogy S.O.S. fogyni kell - tudtam én ezt amúgy is. Rá 4 hónapra jutottam el oda (2011. február eleje), hogy nekilássak.

"Szerencsémre" - életem harmadik emlékezetes influenzája miatt, három napig enni sem tudtam, undorodtam mindentől. Ekkor a nagy elhatározás, ha újra elkezdek enni: életmódváltás, igazából csak étkezés, mert mozogni azóta sem mozogtam sokat (alig egy hónapja szántam rá magam valamire). Azóta, igazából bő két év alatt 36 kilót adtam le és már több hónapja tartom a kb. 70 kg-os súlyomat.
Semmit nem szedtem, szinte semmit nem mozogtam, csupán betartottam az általam nagyképűen kitalált 4M-szabályt - azaz: Mikor, Mit, Mivel, Mennyit.  Nem hagytam a szervezetemet éhezni, de nem is zabáltam tele magam, főleg este hat után nem. Min. 1,5 liter vagy több ásványvíz minden egyéb mellett. Természetesen elmaradtak a zsíros kaják, édesség, kenyér - helyette zöldség, gyümölcs az alap - azt bármikor, ha ehetnékem van. 
Most már megengedem magamnak akár a szalonnát is, mértékkel és figyelve arra, hogy mit is ettem már aznap. Minden nap meg tudom mondani, hogy mikor mit is ettem, korábban ilyen nem volt.
Tehát elhatározás, odafigyelés. Kalóriát csak idén tavasszal kezdtem el számolni (kaloriabazis.hu - nagyon jó!), elképedtem, mikor láttam, hogy milyen hamar összejön az 1000 kalória, amit azért nem nagyon illik túllépni annak, aki fogyni szeretne (persze ez egyéntől is függ). És minden áldott nap mértem magam, most is, digitátális mérlegen, ami a zsír-folyadékarányt is mutatja. Rám különösen ösztönzőleg hat.

Hát dióhéjban ennyi, hátha valaki kedvet kap mindenféle méregdrága bogyó nélkül, ami biztos, hogy átverés - kanadai ismerősöm is kipróbálta a zöldkávét, alapból egészségesen étkezik, mégsem ment le a hasáról semmi, pedig csupán ennyit szeretett volna.

Ja, és a hölgyeknek üzenem - a mozgás, amihez kedvet kaptam 58 évesen és 70 kilósan - én aki sohase mozogtam: hastánc. Szuper!

Mindenkinek sok sikert!

 

Dávid

2013-10-01 08:57

Kedves Peter,

Az attól függ, milyen dózisban. Ha a dobozra előírtról van szó,
nem hiszem, hogy bármilyen egészségre ártalmas hatása lenne.

De mivel úgy sem ér semmit, minek rá a pénzt kidobni?

Dávid

 

Peter

2013-09-08 23:21

Ártalmatlan?

 

Jessie

2013-07-25 09:17

Adriana! A törvény szerint minden vásárlás esetén a vevőt megilleti egy 8 napos elállási jog. Amint megérkezik küldd vissza, és tartsd meg a szelvényt hogy hányadikán adtad póstára!

 

sanyi

2013-07-21 11:36

Én is probáltam Dr  Hecz Zőld kávé kapszulát és kétt hét alatt  nem fogytam inkáb hiztam!!!!

 

Dávid

2013-07-21 09:46

Kedves Adriana,

Sajnos nem hiszem, hogy sok mindent tudsz tenni, max. visszaküldeni, de
valamennyi pénzedbe fog kerülni. Próbálj hivatkozni a pénzvisszafizetési garanciára.

A többieknek pedig üzenem, hogy bárki tud fogyni, legyen 20 vagy 70 éves, csak figyelembe kell venni bizonyos tényezőket, illetve hogy a mozgás megváltoztatja a tápanyagfelhasználást.

Ha szeretnétek még ilyen bejegyzéseket, szóljatok!

 

Adriana

2013-07-20 18:19

Basszus! De kár,hogy pont most olvasom ezt az oldalt. Kérem valaki írjon majd erre valamit. Éppen most 2013.júli 20-án kb 10 perce rendeltem meg a nagymamámnak ezt a "Green Coffe-t"! S nem mutatja,hogy hogyan kell lemondani a rendelést. Mivel állítólag a mai napig 10ezer forint s holnaptól már 22ezer. Soha nem dőltem még be ilyennek,csak most.Mert a nagyim túlsúlyos .Valami hormonprobléma miatt és segíteni akartam neki lefogyni.Az a 10kilo is megváltás lenne. Mit tegyek?Azt a számot hívtam amit megadtak,de senki nem vette fel. Ha megérkezik akkor egyszerűen mondjuk azt,hogy mi nem rendeltünk ilyet ?Vagy mi? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

 

Ági

2013-07-17 12:59

Sziasztok, végre valaki önzetlenül törődik másokkal. Hálás köszönet érte.

 

Irencsii

2013-07-16 07:44

Csak annyit szeretnék mondani (én is azonnal rákerestem és igen aneszteziológus), amúgy
a Flavin nevű magyar cég forgalmaz zöld kávét 100 db -1500 Ft  akkor miért is 9900 Ft akciósan??

 

gigi

2013-07-13 00:49

 nagyon örülök hogy ez is kiderült .én is bedőltem már dolgoknak .nem hozott semmilyen erdményt soha.azóta nem is hiszek el semmit.tényleg ugy van .amit magamnak megteszek az hatásosabb inkább diétázok .akkor nem szedet semmilyen bóvli mérget .szerintem ezek inkább ártanak,mint használnak. egyébként a parafa hozzászólásával is nagyon egyetértek. köszönöm.

 

Csilla

2013-07-09 19:46

Nekem is gyanús volt az egész, ezért rákerestem az orvos nevére. Valőban van ilyen nevű orvos, de ő aneszteziológus. Csak ennyit akartam és ne dőljetek be a sok hülye dumának.

 

parafa

2013-07-08 16:39

Köszi, hogy lerántottad a leplet erről az újabb átverésről.
(A zöldkávé egyébként fogyaszt, csak nem ebben a mennyiségben és nem így, na meg laboratóriumi körülmények között..)
Sajnos azért szalad bele az ember az ilyenekbe, mert szeretne fogyni, de van aki nem tud annyit mozogni betegsége, vagy éppen életkora miatt - szóval nem kell mindenkit elitélni aki nem tud edzőterembe járni.  Az étkezésről meg csak annyit, hogy egy bizonyos kor után már hiába fogod magad vissza, elég csak 1 x jól lakni és vége, már visszajöttek a kilok.  57 éves vagyok 49 éves koromig átlagos sulyom volt. Azóta meg inkább feljönnek a kilok mint le. Ha zöldségen élek, gyümit reggelizek és max egy pohár joghurtot vacsorázok akkor lemegy 2-3 kg. De elég csak egyszer, kicsit jóllakni, és már vége ! Sokan járnak velem azonos cipőben, szóval akinek olyan szerencséje van, hogy nincsenek ilyen problémái az ne ossza az észt, örüljön, hogy olyan amilyen.

 

Gabka

2013-07-04 08:43

Sziasztok!

Jó, hogy így összeszedted, köszönjük. Én is mindig belefutok az ilyen reklámokba és bizony előfordul, hogy meg is rendelem. Ha szerencsém van, akkor arra elég, hogy a kezdeti sikerélményt megadják és akkor talán a folytatáshoz több lesz a kitartás. Én is rögtön nyomozgatni kezdtem, az orvoshoz csak annyit: én is megtaláltam akit te, de ha megfigyeled, az aneszteziológus neve végén "cs" betű van. Egy betű csere, egy kis játék: pszichológus anesztezilógus helyett és az illetőben a gyanu sem merül fel, hogy őt használják fel... :(

 

Dávod

2013-06-25 11:29

Kedves Efa,

Ügyes vagy, köszönjük az infót!

Igazából tejlesen mindegy, hogy mi vagy ki, mert
csak egy kiragadott név, a lengyel oldalon Jankovitic Adrines
a francián meg ha jól emlékszem André Jankovique :)

 

Efa

2013-06-24 09:32

Megtaláltam Dr. Jankovits Andrást! Csakhogy Ő  aneszteziológus!  http://hetek.hu/belfold/200007/orvosra_var_az_egeszsegugy

 

Dávid

2013-06-12 18:55

Kedves Dredd,

Köszönöm a visszajelzést.

Abban igazad van, hogy bármilyen bogyó, táplálék-kiegészítő segíthet, persze.
Akár a zöld kávébab is :)

Otthon tökéletes edzést lehet végezni, akár ingyen, szerintem nincs "egészséges" étkezés,
bármi beleférhet. Napi 10-15perc edzés is rengeteget jelent, heti 3-5x, elfoglalt tanítványaim így is érnek el eredményeket.

Mint ahogy kiemelted, a lényeg a figyelemfelhívás volt. Iletve, hogy valamennyi munka szükséges az eredményekhez.

További jó olvasgatást,

Dávid

 

Dredd

2013-06-12 13:42

Ez így rendben is van, akár jó is, hogy leírtad ezt.Figyelmezteted az embereket.De ebből meg az jön le, hogy egyáltalán nem hasznos a zöldkávébab, amit ugye te sem tudsz bizonyítani.

Nyilván, fitness teremben bohóckodni (nem éppen ingyen), naponta méregdrága, egészséges kajákat enni, úgy lehet fogyni.De ki bírja azt kifizetni, és kinek van a sok munka mellett ideje ugrabugrálni, izzadni?Nem az átlagnak...

Szóval, inkább csak egy adott oldalra kellett volna szórni az átkokat és figyelmeztetni az embereket, hogy csalók.Sztem a kvbab valamennyit segít és gyorsíthatja a folyamatokat, viszont, nyilván nem úgy, hogy döglök egész este a tv előtt és ugyanúgy kajálok tovább...hanem pl. napi 3x étkezni, azt is keveset és minél több rostot minél kevesebb húst.Kivéve, ha kőműves az ember fia.Már így is valószínű, de egy napi 15-30 perces séta mindenképp segít.Ha pedig van 1 szabad órája az embernek, akkor egy kis futás és pár ingyenes (lol:D) célzott gyakorlat otthon pl. felülés , fekvőtámasz..és kész is.Itt pl. van ez meg az, de nem csoda tabletta ként és kamu hozzászólásokkal : http://multi-vitamin.hu/Zold-kave.html és pláne nem 20ezerért.

 
 

Blogarchívum
2015 (1)
2014 (4)
2013 (10)
2012 (15)
2011 (29)

Follow EletFormalo on Twitter