» Blog » 10 zsírégető tipp
10 zsírégető tipp

2011-09-26 14:50:00

Pár hasznos tanáccsal szeretnék szolgálni a fogyni, csinosodni vágyóknak, de persze bárkinek hasznára válhatnak, aki törődik az egészségével.

#1Nincs olyan étrend vagy diéta, ami a ’legjobb’ és mindenkinek működik

Meg kell tanulnia mindenkinek figyelni a saját testére, és hagyni, hogy az eredmények vezessék. Ami jó, azt meg kell tartani, ami nem működik, azzal minek vesződni? És miért érdekel annyira, hogy MÁS mit csinál? Ami neki jó, nem biztos, hogy NEKED is ugyan úgy beválik. Arra figyelj, hogy a TE tested mit mond! Úgy is minden egy dologra épül, amit nem lehet megváltoztatni: ha kevesebbet eszel, mint amennyire szükséged van, akkor fogyni fogsz.

Mert a mérés fontos!
 

#2 A legjobb mód a mérésre: a tükör és mérőszalag!

Akármit is mond a mérleg, a tükör és a mérések egyértelműen megmutatják a jelenlegi állapotot. Sokkal fontosabb, hogy érzed magad, ahogy most vagy. Megerősítheted a véleményedet mérésekkel és képekkel, de ha jól nézel ki… akkor kit érdekel, milyen szám van a mérlegen?

#3 Az Omega-3 zsírsavak igen is fontosak!

Csak hasznos hatásai vannak, ha az étrendedben jelen vannak az olyan ételek, mint a tengeri halak (főleg lazac, szardínia) lenmag, dió. A különbség látható és érezhető! Fontos az agy és a bőr számára, valamint a jó látáshoz is hozzájárul.

#4 A beleidnek dolgoznia kell, hogy le tudd adni a felesleget

Ezért fontosak a magas rosttartalmú ételek (pl. zöldségek, gyümölcsök, zabpehely). Nem csak hogy tovább vagy jóllakott, hanem a bélmozgást is elősegíted. Valamint segíthet még a citrom, cayenne bors. Nehéz kitakarítani a szervezetet, ha egyre csak halmozódik benne a sok méreg, kifelé pedig nem megy semmi.

#5 LEHETETLEN a táplálkozási hibákat edzéssel kiküszöbölni

Nem lehet és kész. Egyszerűen képtelenség, hacsak valaki nem abból él, hogy egész nap mozog, de akkor meg más problémákkal kell szembenéznie. Az edzések nagyon hasznosak, de kb. 20-30%-ot tesznek ki a fogyás szempontjából. A maradék 70-80% a táplálkozáson múlik. Tehát ha nem vagy elégedett az eredményeiddel, akkor itt keresd a hibát!

#6 Semmitől nem kell megfosztanod magadat

Van, akinek az működik jól, hogy egész héten keményen dolgozik, egy nap pedig kicsit jobban elengedi magát, és eszik, amit csak kíván. Csak nem szabad túlzásokba esni. Mások képesek mértéket tartani mindenben, és figyelni arra mennyit esznek. Akárhogyan is, ha valamit megvonunk magunktól, amire pszichológiai szükségletünk is van, akkor az felesleges idegességhez vezethet. Fő a változatosság, és hogy együnk kevesebbet. Reális célokat tűzzünk ki magunk elé.

#7 A természetes, magas tápértékű ételekből sokkal többet lehet enni hízás nélkül

Ha az étrended többségében olyan forrásokból áll, mint a jó minőségű, sovány húsok, zöldségek, gyümölcsök, nyers olajos magvak, telítetlen zsírsavak (pl. olívaolajban,avokádóban található sok), akkor tovább leszel tele, élvezheted amit eszel, és a szervezetednek is minden szükséges tápanyagot megadsz. Nyilván, ha a kelleténél többet fogyasztasz, ne számíts arra, hogy nem fogsz hízni. Egyszerűen ezen ételekben egységnyi tömegre jutóan kevesebb energia van, mint a feldolgozott kajákban. (Pl. 100g sült csirkemell ~ 200kcal, egy kicsi (30g) muffin pedig ~ 220kcal-ezek csak példák, nem feltétlenül aktuális adatok, de remélem érthető)

#8 A felesleges zsírtömeg leadása nem csak a táplálkozásról és az edzésről szól, hanem a hozzáállásról is.

Hidd el nekem, sokkal gyorsabban elérheted az eredményeidet, hogyha optimista szemlélettel állsz hozzá a dolgokhoz. Lásd meg mindenben a jót! És SOHA, de soha ne add fel!

#9 A „több mozgás” nem csak az edzőteremben végzett munkát jelenti

Csak nézd meg a legfittebb, legszebb testű embereket… mind aktívan él! Csak gondolj olyan apró dolgokra, mint játék a gyerekekkel, kutyasétáltatás, biciklivel a munkába, a lift helyett a lépcsőn felmenni. Hosszútávon megéri mozogni.

#10  Ha találsz egy csoportot, partnert, aki támogat, kétszer olyan hamar elérheted céljaidat 

Sosem árt, ha vannak, akik melletted állnak, megdicsérnek, legyen az család, munkatársak, barátok. Légy specifikus, határozd meg a céljaidat pontosan és mondd el nekik!  Egy edzőpartner is jól jöhet, akivel közös célokban osztoztok, vagy egy edző, aki tudja mit csinál, és hatással van rád, remekül tudtok együtt dolgozni.        

Vissza
Dávid

2011-10-05 21:11

István:
Igazán nincs mit wink

Bali:

Lesz még sok cikk, ami gyakorlatiasabb, de úgy vélem szükség
van arra is, hogy elméleti tudást szerezzen a közönség (mit miért csináljon)
Kösz, hogy benéztél cheeky

 

Bali

2011-09-29 12:54


Helló Dávid!

Én is osztom István véleményét! Sztem is nagyon jó, hogy van az oldalon olyan cikk is, ami nem csak tényeket közöl, hanem segít is a célok elérésében, vagy pl. tippeket ad, hogy mit kéne másképp csinálni!

Sztem minden olvasó szívesen olvas olyan cikkeket, amiból olyan segítséget kaphat, ami által sikeresen elérje a célját!

Még gyakorlati ötleteket!!!  :)smiley yes

Várjuk az újabb cikeket!wink

Király az oldal!

 

István

2011-09-26 22:59

Nagyon jo, hogy vannak mukodo tippek. Sajat tapasztalat, hogy mukodik! ;) Koszi David

 
 

Blogarchívum
2015 (1)
2014 (4)
2013 (10)
2012 (15)
2011 (29)

Follow EletFormalo on Twitter